Handledningsforum

Kapitel att läsa i boken

 
Picture of DAVID CLAESSON
Kapitel att läsa i boken
by DAVID CLAESSON - tisdag, 5 juli 2016, 12:39
 

Hej David heter jag.

Tänkte bara fråga angående boken vi har till kursen "matematiska utmaningar".

Vilka kapitel är det som kursen bygger på? Jag började läsa från början i boken dvs kap 1, men när jag gick in på internet och tittade på de fyra delmomenten i kursen, Algebra 1, Geometri 4, Kombinatorik 3, Talteori 2.

Står det att dessa bygger på kapitel 8, 14, 5 och 6 Är det bara dessa kapitel vi ska läsa?


Om det är hela boken som kursen bygger på så är det väldigt många uppgifter, finns det i så fall några rekommenderade uppgifter att följa?

Picture of MARTIN ANDERSSON
Svar: Kapitel att läsa i boken
by MARTIN ANDERSSON - onsdag, 6 juli 2016, 11:09
 

Hej.

Mjo alltså det beror väl på vad du vill uppnå, om du bara vill lära dig så mycket som möjligt kan du ju såklart läsa boken från pärm till pärm!

Vi rekommenderar dig att lämna in dina inlämningsuppgifter i ordning efter svårighetsgrad. Vill du minimera hur mycket tid du lägger ner så behöver du nog bara läsa de kapitel som du har frågor på, vilket i ditt fall verkar vara 5, 6, 8 och 14. I slutet på var och ett av dessa kapitel finns det hemuppgifter, så om du vill öva lite innan du göra dina inlämningsuppgifter skulle jag rekommendera dig att lösa dessa.


Linus Bergqvist

Picture of LISA NYBERG
Svar: Kapitel att läsa i boken
by LISA NYBERG - onsdag, 10 augusti 2016, 9:04
 

Hej, 


Vart kan man hitta vilka kaptiel som hör till varje del? Jag har kollat runt på hemsidan, men kan inte hitta någon sidanvisning.

Är det de kapitlena som är nämna ovan, även om man har en annan svårighetesgrad?


//Lisa

Picture of VIKTOR QVARFORDT
Svar: Kapitel att läsa i boken
by VIKTOR QVARFORDT - torsdag, 11 augusti 2016, 2:41
 

Hej

Hmm, jag kan inte heller hitta exakt vilka kapitel som hör till varje modul. Men svaret ovan ger en ganska bra indikation. Annars brukar man ganska lätt kunna se vilket kapitel man ska titta mer i om man fastnar på en inlämningsuppgift. Jag ska höra runt med kursansvarig osv. om det finns en lista över kapitel och moment.

Viktor